reklama

Francouzská policie dnes večer dopadla muže podezřelého ze čtvrteční vraždy v domově pro seniory u jihofrancouzského města Montpellier. Zabita nožem tam byla zaměstnankyni domova. Motiv vraždy není zatím znám, prokurátor ale potvrdil názor vyšetřovatelů, že čin nesouvisí s terorismem.

"Není naprosto žádná vazba na islámský terorismus," zdůraznil na tiskové konferenci montpellierský prokurátor Christophe Barret. Bez dalšího upřesnění sdělil, že policie na základě "místní stopy" již identifikovala podezřelého. Sedmačtyřicetiletého bývalého vojáka dopadla policie nedaleko jeho domova. Jde o bývalého zaměstnance domova, sdělil zdroj blízký vyšetřování.

Incident se stal v obci Montferrier-sur-Lez a obětí je dlouholetá pomocná ošetřovatelka domova. Policii přivolala druhá zaměstnankyně, kterou maskovaný násilník spoutal a které se poté podařilo pout zbavit, upřesnila místní média. Podle některých médií měl maskovaný muž u sebe nůž a brokovnici s krátkou hlavní. Žena byla zabita asi třemi ranami nožem. Na výsledek pitvy se ale ještě čeká.

Starosta Montferrier-sur-Lez dal pro evakuované misionáře k dispozici městský sál a policie třípatrovou budovu domova pro seniory prohledala. Objekt, který sloužil asi 60 bývalým misionářům, šesti či sedmi laickým osobám a sedmi řádovým sestrám, se nachází na okraji vesnice. Policie místo zabezpečila zátarasem.