Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Tragédie v Íránu. Při srážce vlaků zemřely desítky lidí

Při srážce vlaků v Íránu zemřelo nejméně 43 lidí
Při srážce vlaků v Íránu zemřelo nejméně 43 lidí
Foto: YouTube

Teherán - Nejméně 43 mrtvých a 100 zraněných si vyžádala srážka dvou vlaků v provincii Semnán asi 250 kilometrů východně od íránské metropole Teheránu.

Informovaly o tom státní televizní a rozhlasová společnost IRIB a tisková agentura Fars. Počet obětí se podle nich ještě může zvýšit.

Neštěstí se odehrálo na nádraží v provincii Semnán mezi stejnojmennou provinční metropolí a městem Dámgán. Nehodu způsobil osobní vlak, který narazil do stojící soupravy.

Guvernér provincie Mohammad Rezá Chabbáz televizi IRIB sdělil, že se příčina nehody stále vyšetřuje. Jeden z vlaků byl nejspíš z technických důvodů, které mohlo mít na svědomí chladné počasí, donucen zastavit asi 4,5 kilometru před stanicí. Druhý pak do něj narazil.

Podle televize IRIB při srážce čtyři vagony vykolejily a dva začaly hořet. Televize rovněž odvysílala videozáznam, na kterém záchranné týmy pracují vedle hořících vagonů. Na místě zasahovaly rovněž záchranářské vrtulníky. K vyšetření příčiny nehody vyzval i íránský prezident Hasan Rúhání.

Témata:  Írán nehody vlaků

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy