Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na azylové centrum ve Vídni zaútočil žhář. Podle policie je to útok z nenávisti

Rakouská policie, ilustrační fotografie
Rakouská policie, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Vídeň - Neznámí žháři v noci na neděli zaútočili zápalnou lahví na azylové centrum u Vídně, nikdo nebyl zraněn. Policie incident vyšetřuje pro podezření na trestný čin z nenávisti.

Zápalná lahev se roztříštila o zeď střediska v Himbergu. "Byla použita lahev od piva očividně naplněná hořlavinou," řekl policejní mluvčí Johann Baumschlager. Na zdi objektu zůstaly ohořelé stopy.

Letos v červnu neznámí žháři zapálili ještě neobývanou ubytovnu na severu Rakouska. Loni rakouští policisté zaznamenali 25 různých útoků na ubytovny pro migranty.

Migrační krize způsobila nárůst podpory Svobodné strany Rakouska (FPÖ). Její kandidát na prezidentský úřad Norbert Hofer na konci května jen velmi těsně podlehl ve volbách expředsedovi Zelených Alexanderovi Van der Bellenovi. 4. prosince se uskuteční soudem nařízené opakované druhé kolo.

Témata:  Rakousko žhářství uprchlíci

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy