Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exšéf Slovenské národní strany Slota byl obžalován z korupce, hrozí mu vězení

Bratislava
Bratislava
Foto: Pixabay

Bratislava - Ján Slota, exšéf nynější vládní Slovenské národní strany (SNS), byl obžalován z korupce. Na případ upozornila televize Joj, podle které případ souvisí s lednovou dopravní nehodou kontroverzního politika. Ten vinu odmítá.

Slota na začátku roku naboural svým vozem Porsche Cayenne do jiného auta, které jelo před ním a které po nárazu narazilo do dalšího vozidla. Svědci nehody tvrdili, že Slota nabízel účastníkovi kolize peníze, pokud nezavolá policii. Podle televize ho prokuratura za to obvinila z podplácení, za to by soud mohl uložit Slotovi tříletý trest vězení.

Slota po nehodě odmítl dechovou zkoušku, za to ho okresní soud v listopadu potrestal pokutou 6000 eur a zákazem řízení po dobu šesti let. Zmírnil tak původní trest uložený trestním příkazem, jehož součástí byl také šestiměsíční podmíněný trest. Žalobce se vůči verdiktu odvolal.

Slotu jeho mateřská strana před třemi lety vyloučila ze svých řad kvůli tomu, že podle ní promrhal stranický majetek.

Témata:  Ján Slota Slovensko korupce

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy