Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obávaný terorista Belmochtár prý zahynul při náletu

Al-Káida
Al-Káida
Foto: pinger.pl

Washington - Alžírský terorista Mochtár Belmochtár pravděpodobně zahynul při náletu francouzských letadel na na libyjském území. S odvoláním na vysoce postavený americký zdroj o tom dnes informovala agentura AFP.

O smrti Belmochtára, který je považován za jednoho z nejnebezpečnějších radikálů v oblasti Sahary, se v minulosti spekulovalo již několikrát.

Alžířan Belmochtár je vůdcem radikální skupiny Murábitún napojené na organizaci Al-Káida v muslimském Maghribu (AQIM), která provedla v oblasti Sahary a subsaharské Afriky řadu krvavých teroristických útoků. USA vypsaly na jeho dopadení odměnu pěti milionů dolarů (128 milionů Kč).

Nálet na islamistu francouzské stroje provedly údajně během tohoto měsíce díky informacím, které získaly od amerických tajných služeb.

Belmochtára ale prohlásily úřady různých států za mrtvého v minulosti už několikrát. Naposledy v červnu loňského roku, ale už i v roce 2013

Témata:  Mochtár Belmochtár Al-Káida terorismus

Související

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy