Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Razie německé policie: Gang pašeráků převezl stovky uprchlíků přes hranice

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Německá policie dnes zasahovala proti skupině převaděčů, která do země nelegálně dopravila celkem 348 převážně syrských uprchlíků. Razie proběhla na čtyřech místech, zapojilo se do ní 150 policistů.

Akce se týkala šesti bytů a kanceláří v Berlíně, Bádensku-Württembersku, Hesensku a Severním Porýní-Vestfálsku. Při zásahu policisté v jedné z uprchlických ubytoven v Berlíně zatkli Egypťana (35) a zabavili rozsáhlý důkazní materiál včetně počítačů a mobilů. Na dalšího člena gangu byl vydán mezinárodní zatykač.

Na jednom z mobilů je podle list Bild i fotografie běženců z cesty po německo-české hranici. Snímek z léta 2015 ukazuje vnitřek nákladního vozu, v němž se tísní několik uprchlíků.

První informace o organizované skupině získala policie v sasko-českém pohraničí, kde objevila její možné členy, kteří chtěli do Německa běžence pašovat v autech.

Převaděči podle policie do Německa dopravili běžence v nejméně 15 případech, což jim vyneslo alespoň 150 tisíc eur.

Témata:  Německo uprchlíci pašeráctví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy