Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovensko vyklízí budovy soudů, anonym vyhrožuje bombou

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava - Desítky policistů a pyrotechniků na Slovensku od rána prohledávají budovy soudů v krajských městech. Anonym tam nahlásil bombu. Informovala o tom agentura TASR.

Policie začala evakuaci v budově soudu v Košicích. Objekt prohledává policie, na místě zasahují i hasiči a záchranáři. "Záchranné složky jsou na místě a provádějí opatření," potvrdila agentuře TASR košická krajská policejní mluvčí Jana Mésarová.

V Košici se letos nejedná o první případ evakuace. Budovy košických okresních soudů a krajského soudu museli kvůli anonymním hlášením evakuovat v tomto roce vícekrát. 

Podle slovenských médií probíhají evakuace i jinde. Policisté vyklízí Justiční palác v Bratislavě. "Vedení soudu vyhlásilo prostřednictvím rozhlasu evakuaci soudců a zaměstnanců soudu i všech přítomných osob v Justičním paláci," potvrdil agentuře mluvčí Krajského soudu v Bratislavě Pavol Adamčiak.

Některá média spekulují, že anonymní hlášení může souviset s nedávnými případy podezřelých obálek, které dostávají úřady a instituce po celé zemi. Nejméně v jednom případě byla v poštovní zásilce potvrzena přítomnost nebezpečné látky.

Podle médií se zásilka dostala až do kanceláře ministryně spravedlnosti a ve stopovém množství obsahovala radioaktivní látku americium. Podezřelé dopisy byly doručeny také několika okresním soudům a jednomu z krajských ředitelství policie.

Témata:  Slovensko soudy

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy