Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Internetem koluje nový hit. Trump dostává pořádně na frak

Muž, který ztrapnil Putina, se pustil do Trumpa
Muž, který ztrapnil Putina, se pustil do Trumpa
Foto: YouTube

Lublaň - Slovinský herec a komik Klemen Slakonja si umí udělat nepřátele. Na začátku roku roku natočil hudební parodii na ruského prezidenta Vladimira Putina, která se řadě Rusů jistě nelíbila. Nyní svůj útok směřoval proti Donaldu Trumpovi.

Slakonja se na mezinárodní hudební scéně proslavil díky klipu Putin, Putout, který byl pilotním videem projektu "TheMockingbirdMan project", jenž má za cíl parodovat světoznámé osobosti. VIdeo se na počátku roku stalo velmi populárním, zejména ve východní části Evropy, a za necelých 10 dní jej viděli tři miliony uživatelů.

Zpěvák ve svém projektu pokračoval, žádné z videí ale už nezaznamenalo takovou oblibu, jako Putin, Putout, který se chlubí neskrývanou narážkou už v názvu. "Put in" totiž v anglickém jazyce znamená vložit, zatímco "put out" lze přeložit jako vyndat. Samotný ruský prezident je ale v parodii prezentován jako muž nezdolných kvalit. Poráží totiž jak přední šachové mistry, tak i mistra bojového umění Jackie Chana. Nezastaví se ani před vlajkou Spojených států na měsíci, ani před třetí světovou válkou.

Jedním z lidí, které zpěvák zparodoval, byl před nedávnem i čerstvě zvolený americký prezident Donald Trump. Video sice vyšlo ještě před americkými volbami, velké popularity se mu ale dostává až nyní, kdy už nejde pouze o parodii na realitního magnáta, ale na americkou hlavu státu.

Podobně jako ve svých ostatních projektech i zde Slakonja naráží na nejkontroverznější Trumpovy činy a výroky. Zpívá proto například o Číně, zdi na hranici s Mexikem, a v klipu se "objeví" i jeho manželka Melania...nebo alespoň její mužská podoba. Není bez zajímavosti, že klip se jmenuje Donald Trump, Golden Dump (Zlatá skládka, pozn. red.). Ostatně slovo Dump se ve spojení s Trumpem objevuje relativně často, naposledy například neznámý hacker přejmenoval Trump Tower na Dump Tower.

Na koho si zpěvák posvítí příště zatím není jasné, na internetu se ale spekuluje, že by to mohla být německá kancléřka Angela Merkelová.

Témata:  Donald Trump hudba

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy