Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v Kalifornii: Při požáru na párty zemřelo nejméně devět lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

San Francisco - Požár, který vypukl v noci na dnešek na taneční party v kalifornském Oaklandu, si vyžádal devět mrtvých. Číslo podle policie nemusí být konečné.

Úřady podle místní televize KTVU pohřešují dalších až 25 lidí. Počty pohřešovaných se ale rozcházejí, neboť informace přeživších jsou protichůdné.

"Stále ještě jsme neudělali podrobnou prohlídku budovy, takže neznáme možný počet dalších obětí," řekla listu East Bay Times představitelka hasičů v Oaklandu Teresa Deloachová-Reedová. Sama nicméně vychází z počtu 25 pohřešovaných.

Oheň vypukl v komerční budově, ve které mají místní umělci ateliéry, uvedla policie. V době neštěstí zde bylo podle různých zdrojů 50 až 100 lidí, kteří přišli na koncert kapely Golden Donna.

Většina obětí podle informací Fox News zahynula ve druhém podlaží, do kterého se navíc zřítila střecha. Místní televize uvedla, že schodiště do patra byla zřejmě vyrobeno z přepravních palet.

Témata:  USA požáry

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy