Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet obětí kalifornského požáru stoupl na 30

Požár
Požár
Foto: Pixabay

San Francisco - Počet obětí požáru, který v noci na sobotu zachvátil hudební party v kalifornském Oaklandu, vzrostl na 30 mrtvých.

Dnes to podle agentury Reuters oznámil úřad místního šerifa s tím, že počet obětí není stále konečný. Oficiální údaje dosud hovořily o devíti mrtvých. Požár skladiště, kde se hudební akce konala, patří k nejtragičtějším v Oaklandu.

Příčina požáru stále není známa. Hasiči dnes sdělili, že vyšetřování v této věci stále nepokročilo. Již v sobotu uvedli, že prioritou je vyproštění těl, které může trvat i více než dva dny.

Obavy úřadů z dalšího výrazného navýšení počtu obětí vychází z nejen vysokého počtu pohřešovaných, kterých je podle různých zdrojů přes dvě desítky, ale také ze stále ještě neúplného prohledání trosek. Stanice ABC News s odvoláním na úřady informovala, že prohledáno bylo asi dvacet procent budovy.

Témata:  USA požáry

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy