Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Imigrační kontroly jsou špatné, způsobují nárůst rasového násilí, tvrdí studie

uprchlíci
uprchlíci
Foto: Reprofoto YouTube

Londýn- Institut rasových vztahů (IRR) vydal zprávu, ve které tvrdí, že politika imigračních kontrol způsobuje „rychlý nárůst rasového násilí". Think-tank tvrdí, že hraniční kontroly a úsilí zastavit nelegální přistěhovalectví jsou odpovědné za vlnu „zločinů z nenávisti" v celé Británii. Píše to server Breitbart.

Podle zprávy, kterou IRR vydala, rozpoutalo hlasování o opuštění Evropské unie (EU) „explozi rasového násilí". V předmluvě autoři uvádí, že „cokoliv co brexit znamená nebo neznamená, jistě znamená rasismus". Autor zprávy Jon Burnett připomíná, že počet zločinů z nenávisti po odhlasování brexitu výrazně stoupl.

Dokument konstatuje, že vláda sice byla aktivní v oponování „zločinům z nenávisti" a vytváření programů, které měly vést k boji proti nenávisti, ale zároveň tvrdí, že kvůli prosazení hraničních kontrol a zákrokům proti nelegálnímu přistěhovalectví, je vláda sama zodpovědná za „zločiny z nenávisti".

„Boj pak je sváděn na dvou úrovních, na obou najednou: Proti státnímu rasismu a proti trestným činům z nenávisti,“ píše se například v materiálu, který zveřejnila britská média

Své závěry Burnett předkládá na základě studia 134 nenávistných útoků. Mezi případy, kterými se zabýval, je například „rasové napadení migranta-bezdomovce, který není považován za ekonomicky produktivního“.

Témata:  Velká Británie uprchlíci Brexit

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.