Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kde vzal Trump peníze na volby? Jeho mluvčí promluvil

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Nově zvolený americký prezident Donald Trump v červnu prodal všechny své akcie, které držel v různých společnostech.

Podle deníku The Washington Post (WP) to řekl Trumpův mluvčí. Těsně před volbami tak mohl Trump dosáhnout na značnou finanční hotovost. Prodej akcií ale také může zmírnit obavy ohledně možného střetu zájmů při výkonu prezidentské funkce.

Hodnota Trumpova akciového portfolia ke konci loňského roku činila asi 40 milionů dolarů (jedna miliarda Kč), ukázaly v květnu burzovní dokumenty. Trump měl podíly v řadě bank, velkých ropných společnostech a dalších firmách, jejichž podnikání je závislé na vládní regulaci a jejichž hodnota by se díky Trumpově prezidentování mohla zvýšit.

Trumpův mluvčí Jason Miller neupřesnil, proč Trump akcie prodal a kolik za ně dostal. Miller dnes v reakci na dotaz novinářů, zda Trump stále vlastní akcie výrobce letadel Boeing, odpověděl, že prodal všechny své akcie v červnu. Podle agentury Reuters ale z jeho slov nebylo jasné, zda mluvil jen o Boeingu, nebo o akciích všech společností.

Témata:  Donald Trump akcie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy