Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při náletu na irácké město ovládané islamisty zahynulo 55 lidí

Irák
Irák
Foto: Twitter

Bagdád – Desítky lidí dnes zahynuly při náletech na irácké město Káim, které leží nedaleko Sýrie a které mají pod kontrolou islamisté. Uvedli to dva iráčtí poslanci. 

Terčem třech leteckých úderů se stalo přeplněné tržiště. Zdroje z místní nemocnice hovoří o 55 mrtvých civilistech. Mezi mrtvými je údajně 12 žen a 19 dětí, uvedla agentura Reuters. Podle islamistů má útok na svědomí irácké letectvo.

Do místní márnice bylo dovezeno rovněž osm těl ozbrojenců, dodal nemocniční zdroj. Irácký poslanec Ahmad Salmání hovořil o 55 mrtvých civilistech, jeho kolega Muhammad Karbúlí dokonce o 60 zabitých. Jsou prý mezi nimi i někteří členové jeho rodiny.

Tamní úřady zatím nálety na severozápadě země nekomentovaly. Agentura Islámského státu Amak zveřejnila záběry, na kterých jsou vidět dopady úderů. Uvedla také, že za útoky stály irácké letouny. Na záběrech byly vidět hořící automobily uprostřed ulice plné obchodů a také zkrvavená těla. Některá z nich patřila dětem.

Témata:  Irák

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy