Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co dělala Obamová o volební noci? Její slova mnohé překvapí

Manželé Obamovi v Praze
Manželé Obamovi v Praze
Foto: Mediafax

Washington – V předvolební kampani patřila končící první dáma USA Michelle Obamová k jedněm z nejtvrdších kritiků republikána Donalda Trumpa, připomíná CNN. O to více možná překvapí, jak strávila chvíle, kdy se počítaly hlasy a vyhlašovaly první předběžné výsledky.

Obamová sice Trumpa před volbami nešeřila, přesto ale volební noc vůbec nesledovala. Přiznala to ve společném rozhovoru se svým manželem Barackem Obamou. „Šla jsem do postele. Jen nerada sleduju politický diskurz. Nikdy mě to nebavilo," cituje její slova agentura AP.

Přiznala, že dokonce „jen stěží" dokázala sledovat politické tanečky a přestřelky, když kandidoval její manžel. Během letošní kampaně se přitom Michelle Obamová ukazovala jako jedna z nejlepších náhradnic Clintonové, a kárala Trumpa třeba kvůli jeho výrokům o ženách.

Listu People se také svěřila se svým znepokojením nad zvoleným prezidentem. „Všechno, co jsem si o volbách myslela, jsem řekla a stojím si za tím," řekla a dodala, ona a její manžel jsou nicméně připraveni pomoci nově příchozímu týmu, aby uspěl.

„Je to naše demokracie a takhle to funguje," řekla. „Jsme připraveni spolupracovat s novou administrativou a ujistíme se, že je tak úspěšná, jak jen může být. A to proto, že je to nejlepší pro tuto zemi," dodala.

Ihned po vyhlášení výsledků dávala část Američanů najevo svou nespokojenost s vítězstvím Donalda Trumpa. Některé hlasy přitom navrhovaly, že by vhodnou kandidátkou v příštích volbách mohla být právě Obamová.

Server Mirror uvedl, že důvodů, proč by byla Obamová dobrou prezidentkou, je hned několik. První dáma je například vzorem pro všechny ženy. Vždy totiž figurovala jako zastánkyně žen a dívek.

Témata:  Michelle Obamová USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy