Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump zvolí do vlády zřejmě i zastánkyni ropného průmyslu Rodgersovou

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

New York - Budoucí americký prezident Donald Trump zřejmě jako ministryni vnitra jmenuje členku Sněmovny reprezentantů Cathy McMorrisovou Rodgersovou.

S odvoláním na své zdroje o tom dnes informovala agentura Reuters. Podle agentury AP Trump sice zvažuje ještě jiné kandidáty, má ale velký zájem na přizvání McMorrisové Rodgersové do vlády.

McMorrisová Rodgersová je hlasitá zastánkyně rozvoje ropného a plynárenského průmyslu, k hrozbě klimatických změn se naopak staví velmi skepticky. Její jmenování do čela ministerstva vnitra by podle Reuters znamenalo snazší přístup těžařů do národních parků či indiánských rezervací od arktických oblastí po Mexický záliv.

Sám Trump hrozbu globálních klimatických změn považuje za přehnanou a účast Spojených států na celosvětové pařížské klimatické dohodě považuje za škodlivou pro americké hospodářství.

Témata:  Donald Trump ropa

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy