Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spolkoví ministři pochválili migrační úřad, chtějí více deportovaných migrantů

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Norimberk - Po problémech v loňském roce dnes ministři vnitra německých zemí na setkání v Norimberku pochválili lepší práci úřadů pro migraci.

V příštím roce je podle nich prioritou deportace odmítnutých žadatelů o azyl a rychlá integrace běženců, kteří v Německu zůstanou.

Předseda konference ministrů vnitra Klaus Bouillon ocenil práci Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky (BAMF). "Bylo dosaženo obratu," řekl podle agentury DPA ministr vnitra spolkové země Sársko. Odkázal přitom na fakt, že BAMF v listopadu zvýšil počet vydaných rozhodnutí a nyní mu zbývá dokončit méně než půl milionu azylových řízení.

Loni podle Bouillona veřejné orgány zodpovědné za řešení migrační krize pracovaly "jako v 18. století". Mezitím se ale podařilo vytvořit efektivnější systém s 25 přijímacími středisky, kde je v ideálním případě prováděno azylové řízení souběžně s profesním poradenstvím.

Bouillon jménem ministrů vnitra požaduje důsledné vyhošťování běženců, kteří nezískají právo zůstat v Německu. "Lidé jsou rozzlobení z těch přistěhovalců, kteří zahazují pasy nebo přicházejí s falešnými dokumenty, kteří nespolupracují - a takových jsou desítky tisíc," řekl člen vládní Křesťanskodemokratické unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy