Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump dělá pořádek ve svých firmách. Činnost několika z nich už ukončil

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Donald Trump, který se 20. ledna 2017 ujme úřadu prezidenta USA, by měl brzy oznámit změny, která hodlá učinit ve svém podnikání, aby zabránil případnému střetu zájmů. Už nyní ale dělá "úklid", když ukončil činnost některých svých společností, včetně čtyř, které byly zřejmě napojené na možné podnikání v Saúdské Arábii.

Čtyři podniky s možným napojením na Saúdskou Arábii patřily k nejméně devíti společnostem, které se Trump rozhodl zrušit od doby, kdy se objevila otázka, jak naloží se svým podnikáním v době svého působení v Bílém domě.

Hlavní právník Trump Organization Alan Garten popsal uzavření čtyř firem jako rutinní "úklid" a uvedl, že neexistuje žádné podnikání Trumpa v Saúdské Arábii.

Garten uvedl, že rozpuštění společností, které se uskutečnilo minulý měsíc, bylo součástí pravidelného procesu, kdy se ruší firmy, které již nejsou potřebné nebo které byly zřízení z důvodu podnikání, které se pak neuskutečnilo.

Trumpův holding zahrnuje více než 500 soukromých firem, z nichž některé vznikly pouze kvůli možným dohodám. Komplex a měnící se struktura způsobují, že je obtížné pro Američany sledovat jeho finanční zájmy a partnery.

Témata:  Donald Trump USA Saúdská Arábie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy