Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otřesné svědectví Češky žijící v Británii: Nutili mě k prostituci. Nemohla jsem ani spát

Žena, ilustrační fotografie
Žena, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Londýn - Novodobých otroků je v Británii podle odhadů na 13 tisíc, brexit by to mohl změnit ještě k horšímu. Televize Sky News jako příklad uvádí zkušenost jedné Češky.

Brexit by podle charitativních organizací mohl ztížit uplatňování evropského zatýkacího rozkazu při dopadení podezřelých a také zhoršit postavení obětí. "Mohlo by to znamenat, že se zhorší situace obětí a že dostanou méně pomoci, zejména té finanční," upozorňuje Andrew Wallace z bristolské charitativní organizace Unseen.

Jednou z obětí novodobého otroctví je i Češka Monika P. (nyní 28), byla donucena k prostituci v Bristolu. "Nevěděla jsem, co dělat," řekla televizi Sky News. "Vstávaly jsme brzy a musely jsme být k dispozici zákazníkům, kterých denně přicházelo 60 až 70. Nespaly jsme. Budili nás uprostřed noci. Mohly jsme si 30 minut zdřímnout a pak jsme musely být zase připravené," sdělila své zkušenosti Češka, které bylo v té době 23 let.

Do Británie byla nalákána s příslibem lepšího života. Vůbec ji nenapadlo, že bude pracovat v sexuálním průmyslu. Policii trvalo pět let, než dostala před soud obchodníky s lidmi, pro které pracovala i Monika. Minulý týden byli tři členové gangu odsouzeni k celkem 25 letům vězení.

"Nemohla jsem odejít, protože jsem neměla žádné peníze, nemluvila jsem tehdy anglicky a neměla jsem nikoho, kdo by mi pomohl. Byla jsem sama a nevěděla, co dělat," svěřila se Češka.

Témata:  Velká Británie Češi Brexit ženy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy