Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauza hromadného znásilnění dívky je u soudu. Vypovídal mladý Syřan

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Gillingham – Ve Velké Británii pokračuje proces se dvěma migranty, kteří se měli podílet na několik hodin trvajícím hromadném znásilnění dívky (18). Ta uvedla, že ona a její kamarád byli pozváni na party do domu, kde žil větší počet migrantů. Když ale na místo přišla, byla podle svých slov znásilnňována několika muži po dobu asi tří hodin. U soudu vypovídal mladý Syřan – jeden ze svou obviněných.

Dva obžalovaní (17 a 18) svou vinu od počátku popírají, už dříve uvedli, že dívka vše podstoupila dobrovolně a že se domluvili, že jí za styk zaplatí. K incidentu došlo v regionu Kent 1. listopadu.

Před soudem teď vypovídal sedmnáctiletý Syřan, jehož jméno nebylo kvůli věku zveřejněno. Mladík mimo jiné vypověděl, že do Británie přišel 15 měsíců před útokem a že neví, kde jsou jeho rodiče. Svou výpověď sděloval prostřednictvím překladatele,.

„Přišel jsem do Velké Británie před jeden a půl rokem. Přišel jsem ze Sýrie bez rodiny. Nevím, kde jsou mí rodiče, možná v Turecku nebo v Sýrii. Nevím, kde jsou. Když jsem se dostal až sem, žil jsem asi dva měsíce v Ashfordu v přijímacím středisku Millbank," vysvětloval. Na místě podle deníku Daily Mail žilo více nezletilých chlapců.

„Zůstal jsem tam dva měsíce, pak jsem se přestěhoval do Gillinghamu. Tam jsem žil asi rok a dělal jsem si tam přátele," vypověděl.  Pak se přestěhoval do jiného domu – do toho, kde došlo ke znásilnění. A nakonec do obce Gravesend.

Když mluvil o incidentu z 1. listopadu, nařčení ze znásilnění popřel. „Kluci mě povzbuzovali, abych s ní šel. Můj přítel řekl, že jestli s ní nepůjdu, nejsem muž," vzpomínal. Tvrdil však, že se dívka zdála „šťastná". „Seděla na posteli. A pak jsem se s ní vyspal," dodal.

Dívka ale už dříve vypověděla, že v domě, kde bylo několik pokojů pro mladé migranty, byla brutálně znásilněna. Když se pokusila utéct, měli ji jeden z mužů udeřit a odtáhnout zpět do jednoho z pokojů. Podle obžaloby byla čtyřikrát znásilněna a dvakrát sexuálně zneužita.

U soudu také zaznělo, že se několik dní před incidentem dívka rozešla se svým přítelem a že to zapíjela. Podle analýz měla dívka v krvi v době činu asi 1,6 promile.

Druhý obviněný, Ahmed Naeem (18), u soudu odmítl vypovídat.

Témata:  Velká Británie znásilnění uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy