Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu se porvali uprchlíci. Zavolali si na pomoc posily z jiných táborů

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - V zařízení pro uprchlíky v lázeňském městě Bad Säckingen na jihozápadě Německa se o víkendu několikrát poprali běženci. Mnoho jich utrpělo zranění, policie štyři migranty zatkla.

Bad Säckingen leží ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko při hranicích se Švýcarskem. Podle policie se na místě odehrály "bouřlivé scény". Jeden ze zadržených je zraněn vážně.

První střet začal z dosud neznámých důvodů v sobotu večer. Po jeho zmírnění se násilnosti znovu rozhořely v neděli odpoledne. "Obyvatelé zřejmě dostali posily z jiných uprchlických táborů a různé národnosti se do sebe pustily," uvedli strážci zákona podle agentury DPA. Pak se situace opět dočasně uklidnila, ale po dvou hodinách se vyskytly další potyčky.

Letos v září se pranice mezi běženci strhla na řeckém ostrově Chios, velkou potyčku zažilo nedávno také Bulharsko. V červenci se až 200 běženců zapojilo do bitky ve městě Kiskunhalas na jihu Maďarska.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy