Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americký tisk: Trump jednal s Fiorinaovou o funkci šéfa tajných služeb

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

New York -  Donald Trump se dnes sešel se svou soupeřkou ze stranických primárek, někdejší šéfkou společnosti Hewlett-Packard Carly Fiorinaovou. List The New York Times píše, že spolu diskutovali o její možné nominaci na vlivný post ředitelky amerických tajných služeb.

Nově zvolený prezident USA se s Fiorinaovou během kampaně opakovaně dostával do střetu, už v únoru však republikánka z boje o republikánskou nominaci odstoupila. Další neúspěšný kandidát Ted Cruz si ji pak vybral jako kandidátku na post viceprezidenta.

Cruzův výběr tehdy Trump označil za plýtvání časem a za „zoufalý pokus zachránit ztracenou kampaň političkou, která jen mluví a skutek utek".

Média za kandidáty na budoucího šéfa zpravodajských služeb média označila admirála Michaela Rogerse, bývalou poradkyni ministerstva pro vnitřní bezpečnost Frances Townsendovou a penzionovaného generála Davida Petraeuse. Ten by se podle spekulací také mohl stát ministrem zahraničí.

Ředitel národních zpravodajských služeb je hlavním bezpečnostním poradcem amemrického prezidenta a jeho úkolem je koordinace amerického civilního a vojenského špionážního aparátu. Tuto funkci, jejíž obsazení podléhá schválení v Senátu, nyní zastává James Clapper.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy