Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok v Londýně: Chci zabít muslima, křičel muž s nožem

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Londýn – Britský list The Independent uvádí, že útočník ve vlaku v Londýně pobodal muže a vážně ho zranil. Policie agresora zatkla pro podezření z vážného ublížení na zdraví.

Londýnská policie se útokem bude dále zabývat, ale nehodlá ho vyšetřovat jako teroristický čin.

Útočník prý chtěl zabít muslima. „Kdo je tady muslim? Chci zabít muslima," křičel osmatřicetiletý útočník ve vlaku ve stanici Forest Hill.

„Vraťte se do Sýrie!" křičel podle svědků před útokem. „Přibližoval se ke mně, koukal se mi přímo do očí, zastavil se a podíval se na ženu naproti, která měla na hlavě šátek. Vytáhl více než deseticentimetrový nůž a řekl, že chce zabít muslima, a ne muslimku," vypověděla žena, která byla přímo ve vlaku.

Když útočník došel na konec vlakové soupravy, pobodal muže na hrudi a na obličeji. Když vlak zastavil, útočník odešel a pokračoval ve výkřicích. Vzápětí byl zatčen.

Témata:  Velká Británie muslimové

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy