Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novoroční ohňostroj bude v Praze odpálen 18 hodin

Novoroční ohňostroj nad Prahou
Novoroční ohňostroj nad Prahou
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Novoroční ohňostroj bude v Praze odpálený 1. ledna z Letenských sadů v 18:00. Můžete se těšit na 4795 pyrotechnických výstřelů, 236 efektů včetně laserové show a 1200 elektronických povelů.

Letos byl novoroční ohňostroj odpálený z Vítkova a lidé si pak stěžovali, že byl špatně vidět. "Letenské sady byly vyhodnocené jako nejlepší místo pro pořádání ohňostrojů kvůli viditelnosti," uvedla po jednání městské rady to řekla primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

Ohňostroj by měly být nejlépe viditelný z Dvořákova nábřeží, Pařížské ulice, Mánesova, Čechova a Štefánikova mostu. Pozorování bude možné i přímo z Letenské pláně.

Ohňostroj ponese název Praha - dynamická. V místech, kde bude soustředěno nejvíc diváků, jako jsou některé pražské mosty, se počítá s ozvučením. Hudební doprovod bude tradičně možné naladit v rádiu.

Dříve se novoroční ohňostroj v Praze odpaloval i ze Střeleckého ostrova nebo pontonu na Vltavě, což ale plašilo vodní ptactvo.

Témata:  ohňostroje Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.