Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za smrtící požár v Oaklandu mohou přetížené rozvody

požár
požár
Foto: Pixabay

Sacramento (USA) - Příčinou tragického požáru v kalifornském městě Oakland byla přetížená elektrická síť v budově. Požár si počátkem prosince vyžádal 36 obětí.

Informoval o tom portál East Bay Times s tím, že ještě během dneška to oznámí Úřad pro kontrolu alkoholu, tabáku, palných zbraní a výbušnin (ATF), který tragédii vyšetřuje.

Areál skladu, který zachvátily plameny, fungoval jako umělecká kolonie. V době neštěstí se tam konal koncert kapely Golden Donna a dalších skupin, na který podle médií přišlo možná až 100 lidí.

O budovu se již několik týdnů zajímaly úřady, neboť měly podezření, že tam nelegálně žilo až několik desítek osob

Jedna z bývalých nelegálních nájemnic budovy Shelley Macková televizi ABC po tragédii řekla, že uvnitř byla často zima. Lidé se tak někdy nelegálně připojovali k přívodu elektřiny ze sousedních staveb, takže tam vznikaly rizikové situace.

Témata:  požáry

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy