Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpův poradce Flynn byl vyšetřován kvůli úniku informací

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Bývalý generál Michael Flynn, kterého prezident Donald Trump jmenoval svým poradcem, byl v době působení v Afghánistánu vyšetřován za předávání utajovaných informací cizincům.

Napsal to dnes list The Washington Post. Podle vyšetřovatelů ale jednal "nevědomky" a postižen nebyl.

Flynn působil v Afghánistánu v hodnosti generálmajora jako velitel americké vojenské rozvědky. Podle vyšetřovatelů předával tajné informace spojeneckým kolegům, konkrétně Britům a Australanům.

Vyšetřování z roku 2010 ale ukázalo, že si počínal "nevědomky" a nezpůsobil americké národní bezpečnosti žádné škody. Postižen nijak nebyl.

The Washington Post získal informaci o Flynnově prohřešku z Pentagonu na základě zákona o svobodném přístupu k informacím. Sám Flynn už v minulosti přiznal, že byl vyšetřován, ale věc označoval za nedůležitou a nesděloval o ní žádné podrobnosti.

Témata:  Donald Trump Michael Flynn USA

Aktuálně se děje

7. května 2024 10:08

Ústavní soud zrušil podmínku operace pro úřední změnu pohlaví

Operace už nebude potřeba k úřední změně pohlaví, podle Ústavního soudu je taková podmínka v rozporu s lidskou důstojností. Sporné paragrafy přestanou platit v polovině roku 2025. Současný stav označil soud za neudržitelný a upozornil na nečinnost politiků, které vyzval k přijetí nové právní úpravy. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy