Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump podpořil Romneyho neteř na šéfku Republikánské strany

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

New York - V čele Republikánské strany by měla podle budoucího amerického prezidenta Donalda Trumpa stanout neteř Mitta Romneyho, která v současnosti vede republikány ve státě Michigan.

Trump, který hodlá po vstupu do prezidentského úřadu výrazně zvýšit svůj vliv na chod strany, podporu příbuzné velkého kritika z kampaně vyjádřil ve středu. Dosavadní předseda řídícího republikánského výboru Reince Priebus odstoupí z funkce v lednu, kdy se stane personálním šéfem Bílého domu.

"Ronna byla extrémně loajální k našemu hnutí a její snažení bylo zásadní pro naše úžasné vítězství v Michiganu a já vím, že stejný zápal přinese do Republikánského národního výboru," uvedl Trump na adresu Ronny Romneyové McDanielové, která je v současnosti Priebusouvou zástupkyní ve vedení strany.

Trump se v listopadových volbách stal prvním republikánem po 28 letech, jemuž se podařilo zvítězit ve státě tradičně podporujícím demokraty a Michigan byl jedním z klíčů na jeho cestě do Bílého domu.

Témata:  Donald Trump Mitt Romney

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy