Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dvanáctiletý Němec iráckého původu chystal útok na vánoční trhy

Mnichov
Mnichov
Foto: Pixabay

Berlín - Teprve 12letý Němec iráckého původu s možnými vazbami na Islámský stát (IS) se pokusil 26. listopadu odpálit nálož na vánočním trhu v Ludwigshafenu. Trhavinu vyrobil ze zavařovací sklenice, kterou naplnil střelným prachem, z vnějšku pak umístil hřebíky.

Dnes to s odvoláním na své zdroje napsal portál Focus.de. Úřady podle agentury DPA informaci zatím oficiálně nepotvrdily.

Chlapce, který se v Ludwigshafenu narodil, považují vyšetřovatelé za silně nábožensky zradikalizovaného muslima, letos v létě dokonce uvažoval o cestě do Sýrie, aby se přidal k teroristickým milicím.

Hoch se pokusil odpálit 26. listopadu nálož na adventním trhu, to se mu ale nepodařilo. Poté 5. prosince uložil trhavinu v batohu do křoví u radnice, batohu si ale povšiml jistý chodec, který upozornil policii. Pyrotechnici vysoce výbušný materiál ale zneškodnili. 

Témata:  Německo bomby

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy