reklama

Muž identifikovaný jako Majed R. údajně 68krát v průběhu několika měsíců zneužil dvanáctiletého hocha. K činu mělo dojít v azylovém středisku ve Spandau, v městské části německého hlavního města Berlín. Zneužívání mělo začít v lednu 2016.

Mladá oběť, která do Německa přicestovala se svou matkou a dvěma sourozenci, podle médií zřejmě také pochází z Iráku. Majed, který ve své rodné zemi pracoval jako automechanik, nutil chlapce, označovaného jako Sam, aby přišel do jeho pokoje kvůli sexu, pokaždé jej v pokoji zamknul.

Když se Sam odmítl zúčastnit, Majed R. mu údajně hrozil zapálením a zabitím.

Případ vyšel najevo, když nic netušící rodina chlapce promluvila o svých obavách týkajících se toho, kolik času chce Majed se Samem trávit. V červenci 2016 proto rodina kontaktovala sociálního pracovníka. Předpokládá se, plachý chlapec nakonec překonal svůj strach se a zneužíváním se tomuto pracovníkovi svěřil.

Obžalovaný zpočátku popíral, že by udělal cokoliv špatného. Poté, co vyšetřovatelé údajně objevili sexuální nahrávku zachycující zneužití na jeho mobilním telefonu, tvrdil, že měl s chlapcem „milostný vztah". Oba to prý chtěli a jednali z vlastní vůle.

Iráčan momentálně stojí před berlínským soudem. Podle právníka Samovy rodiny je pro chlapce všechno velmi obtížné.

Chlapec a jeho rodina musely být několikrát přemístěny. Dokonce i ostatní členové jeho vlastní rodiny ho pronásledují a tvrdí, že kvůli zneužívání přinesl „velkou hanbu na rodinu". Právník uvedl, že svědectví malého chlapce u soudu pro něj bude „nové mučení".