Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rambo v čele USA? Trump chce do vlády Silvestra Stallona

Sylvester Stallone, Michael B. Jordan
Sylvester Stallone, Michael B. Jordan
Foto: Warner Bros.

Washington - Budoucí prezident Donald Trump se den za dnem vytasí s nějakým překvapením. Tím posledním ale strčil do kapsy všechny předchozí, chce totiž ve vládě angažovat známého herce Silvestra Stallona, známého z filmů Rocky a Rambo.

Hollywoodská hvězda Sylvester Stallone by mohl obsadit post předsedy Národní nadace na podporu umění. Tvrdí to dobře informovaný zdroj britského portálu Daily Mail.

"Obecně a mylně se předpokládalo, že bude Trump jako prezident nepřívětivý k umění. Ale Trump cítí, že jmenování někoho z první třídy bude trefou do černého, kterou umělecký průmysl potřebuje," cituje portál svůj zdroj.

Stallone už dříve vtipkoval, že by po vzoru Arnolda Schwarzeneggera mohl vstoupit do politiky. "Žena se mě zeptala, jestli mi nepřeskočilo," uvedl dříve herec.

Trumpovy nominace přitom budí ve světě náležit roruch. Například ministrem zahraničních věcí by se měl stát bývalý šéf ropné společnosti Exxon Rex Tillerson. Úvahy o jeho nominaci ale vzbudily pozdvižení, protože tento Texasan celou svou profesionální kariéru spojil s ropným gigantem ExxonMobil a nemá žádné zkušenosti jako diplomat nebo politik.

Stallone zatím ale nemá nic jisté. Nominaci musí schválit nejprve Kongres, kde ale mají republikáni většinu. Stallone se však netají svou podporou k Trumpovi.

Reakce herce na tyto spekulace není známa. Zahraniční média tento krok připodobňují k ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi, který obdivuje herce akčních filmů Stevena Seagala. Zdá se, že Trump nechce zaostávat.

Témata:  Sylvester Stallone Donald Trump USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy