Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britské speciální jednotky potlačily vzpouru ve věznici

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Birmingham - Až po několika hodinách se podařilo speciálním jednotkám potlačit vzpouru trestanců ve velké věznici ve středoanglickém městě Birminghamu.

Čtyři části komplexu, kterých se revolta týkala, jsou plně pod kontrolou, uvedla v noci na dnešek firma provozující nápravné zařízení. Zranění při vzpouře utrpěl jeden vězeň, informovala agentura AFP.

Věznice HPM Birmingham má kapacitu 1450 lidí. Vzpoura propukla v pátek dopoledne ve dvou křídlech objektu, z nichž se později rozšířila ještě do dvou dalších. K původním asi dvěma stovkám vězňů se postupně přidalo asi stovka dalších.

Policie bude nyní zjišťovat příčinu vzpoury. Podle jednoho ze svědků událostí jí byl nedostatek teplé vody. Jednomu z vězňů se podařilo přemoci zaměstnance káznice, kterému sebral klíče. Vězni dostali následně pod kontrolu čtyři trakty, ven se ale pomocí klíčů dostat údajně nemohli.

Témata:  věznice Velká Británie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy