Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump zkritizoval první dámu Obamovou. Lidem se to nelíbilo, a dali to najevo

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

New York - Budoucí americký prezident Donald Trump ukončil v Mobile turné, při němž děkoval svým voličům za podporu. Ve svém projevu kritizoval současnou první dámu Michelle Obamovou.

Obamovou kritizoval za její výrok k volebnímu výsledku a z davu se při jeho výrocích o manželech Obamových ozývalo bučení.

Obamová v pondělní show s Oprah Winfreyovou v televizi CBS řekla, že si není jistá, zda volební vítězství jejího muže Baracka Obamy v minulosti nějak Američany inspirovalo, protože "teď vidí, co to je nemít žádnou naději". "Co svým dětem můžete dát, když jim nemůžete poskytnout naději?" řekla Obamová. Podle Trumpa musela mít výrokem o ztrátě naděje na mysli pocity lidí v minulosti.

Trump ale svou kritiku dále nerozváděl a naopak ocenil Obamovy za to, jak ho po volbách přijali v Bílém domě, avšak z davu se k tomu ozvalo bučení.

Donald Trump své stoupence v Mobile označil za "skutečné vlastence" a řekl, že mezi ně počítá i sebe. "My jsme opravdu lidé, kteří tuto zemi milují." Na podium s sebou přivedl alabamského senátora Jeffa Sessionse, kterého nominoval na ministra spravedlnosti a jemuž se dostalo ovací.

Témata:  Donald Trump USA Michelle Obamová

Aktuálně se děje

6. května 2024 18:12

Egyptské úřady: Hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený

Egyptské úřady oznámily, že hraniční přechod v Rafahu na jihu Pásma Gazy zůstává otevřený pro humanitární pomoc a pro průchody civilistů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy