Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rakouská policie zatkla uprchlíka, který chtěl útočit o Vánocích

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Fuschl (Rakousko) - Agentura APA uvedla, že v rakouském uprchlickém zařízení byl dnes zadržen 25letý Maročan, který možná plánoval útok v Salcburku mezi Vánoci a Silvestrem.

Policie teroristický záměr nepotvrdila a hovoří pouze o zamýšleném závažném trestném činu. Podle mluvčího Michaela Rausche dostala policie v listopadu informaci, že se tehdy ještě neznámí muži bavili o zamýšleném trestném činu.

Pro Maročana strážci pořádku přišli do uprchlického zařízení na faře ve Fuschlu nedaleko Salcburku u hranic s Německem. V tomto malém příbytku žili muži z Maroka, Iráku, Íránu a Afghánistánu.

Kriminalisté dnes také prohledali uprchlické zařízení ve Fuschlu. Nenašli ale žádné trhaviny, pouze elektronické nosiče dat, kolem 8100 eur v hotovosti (téměř 219.000 Kč) a menší množství omamných látek.

„Kvůli podezření na (plánovaný) závažný trestný čin se nyní soustředíme pouze na 25letého Maročana. Muž je ve vyšetřovací vazbě," řekl Rausch. Ostatní žadatelé o azyl jsou vyšetřováni kvůli obchodu s drogami.

Témata:  Rakousko uprchlíci

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy