Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prezident Rakouska přiznal, že mají problém s uprchlíky

Heinz Fischer, rakouský spolkový prezident
Heinz Fischer, rakouský spolkový prezident
Foto: bmlv.gv.at

Štrasburk - Rakousko má s migranty obrovské potíže. V roce 2015 přijalo více žádostí o azyl, než se narodilo dětí. Přiznal to na zasedání Rady Evropy rakouský prezident Heinz Fischer.

Podle agentury AP tím Fischer upozornil na demografické obavy Evropy vyplývající z příchozích migrantů z Blízkého východu a dalších částí světa.

Podle Fischera loni rakouské úřady přijaly 88 tisíc žádostí o azyl, což představuje zhruba jedno procento z celkového počtu obyvatel Rakouska. 

Ve druhém pololetí roku 2015 překročilo jižní a jihovýchodní hranice Rakouska kolem 800 tisíc uprchlíků. "Toto se nemůže stát trvalým stavem," zdůraznil podle rozhlasu ORF Fischer s tím, že "počet žadatelů o azyl v Rakousku byl v roce 2015 vyšší než celkový počet narozených dětí v tomto roce."

Témata:  Rakousko Heinz Fischer uprchlíci

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy