Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie rozkrývá hrůzné tajemství útoku v Berlíně: Polák v kabině kamionu byl zastřelen

Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Foto: RT

Berlín/Praha - Polský spolujezdec zřejmého pachatele pondělního útoku v Berlíně byl pravděpodobně zastřelen. Je tedy obětí, nikoli pachatelem. Češi zapalují u německé ambasády svíčky.

Uvedla to agentura DPA s odvoláním na dnešní informace ministerstva vnitra spolkové země Braniborska.

Polák podle dosavadních poznatků kamion řídil, než se vozidla zmocnil pravděpodobný útočník, který s ním pak v pondělí večer najel do vánočního trhu v německé metropoli. Polský řidič byl tudíž obětí, nikoli pachatelem, uvedl podle DPA braniborský ministr Karl-Heinz Schröter. Zda se jednalo o únos, zatím není jasné.

Před budovou německého velvyslanectví v Praze vzniklo přes noc spontánně místo, kam lidé pokládají svíčky a květiny, aby uctili oběti pondělního útoku v Berlíně.

V pondělí večer v Berlíně řidič nákladního vozu najel do davu lidí na vánočním trhu, nejméně 12 osob připravil o život a desítky dalších zranil. Na pražském velvyslanectví rovněž vlají od dnešního rána kvůli uctění obětí vlajky na půl žerdi.

Témata:  Německo Velvyslanectví Spolkové republiky Německo teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy