Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velký přehled útoků v Německu, za kterými stojí migranti

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Uprchlíci či žadatelé o azyl za poslední rok spáchali v Německu řadu zločinů. Přinášíme vám přehled těch nejzávažnějších.

17. září 2015 - Islámský radikál z Iráku, který byl pod dohledem německých bezpečnostních úřadů, v Berlíně pobodal policistku. Její kolega útočníka zastřelil, jedna ze střel zranila i policistku. Muž předtím ohrožoval chodce nožem.

17. října 2015 - Při hádce mezi somálskými uprchlíky v ubytovně v severoněmeckém Neuenkirchenu zemřel Somálec (20), když ho krajan (24) bodl do krku.

25. června 2016 - Šest lidí utrpělo zranění při útoku nožem v azylovém středisku nedaleko Berlína. Policie po činu zatkla muže (37), který byl také obyvatelem azylového centra. Útok se odehrál v Genshagenu, který se nachází asi deset kilometrů jižně od Berlína ve spolkové zemi Braniborsko.

18. července 2016 - Žadatel o azyl z Afghánistánu napadl nožem a sekyrou cestující regionálního vlaku do bavorského Würzburgu. Mladík (17) vážně zranil čtyři členy rodiny z Hongkongu, při útěku z vlaku lehce zranil ještě chodkyni. Policie při zásahu útočníka zastřelila. V pokoji útočníka, který žil v pěstounské rodině, našla policie ručně kreslenou vlajku IS.

24. července 2016 - Syrský žadatel (21) o azyl zabil na autobusovém nádraží v Reutlingenu na jihu Německa mačetou ženu, se kterou se zřejmě znal, a další osoby zranil. Policie útočníka po činu zadržela.

24. července 2016 - V bavorském Ansbachu se odpálil u vstupu na hudební festival Syřan (27), odmítnutý žadatel o azyl. Při útoku bylo zraněno 12 lidí, jeho strůjce zemřel. K činu se přihlásil Islámský stát.

Témata:  Německo uprchlíci teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy