Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Světový tisk píše o přepadení Kvitové. Soupeřky jsou zděšeny

Petra Kvitová
Petra Kvitová
Foto: Paul Zimmer / Srdjan Stevanovic **wwwwww.fedcup.com**

Washington/Londýn - O napadení české tenisové hvězdy Petry Kvitové dnes na předních místech informují mnohá světová média. Detailně popisují, jak měla s útočníkem bojovat a jaká zranění kvůli tomu utrpěla.

"Otřesená, ale šťastná, že je naživu," píše například ve svém titulku americký list The Washington Post. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu byla dnes ráno přepadena ve svém bytě v Prostějově. Při útoku se bránila a utrpěla řezné rány na levé ruce, ve které drží raketu.

Útočník, který vystupoval jako pracovník energetické společnosti, a šestadvacetiletá tenistka bojovali v koupelně. Muž jí držel nůž u krku a tenistka utrpěla řezné rány na čtyřech prstech, informovala britská televizní stanice BBC. Odpoledne Kvitová podstoupila operaci, kterou reportér BBC David Ornstein nazval "chirurgickým zákrokem potenciálně zachraňujícím kariéru".

Americký deník The New York Times si rovněž všímá toho, že šlo o "náhodný" zločin a útočník zprvu nepoznal, o koho jde. Když to ale zjistil, došlo k popisovanému souboji v koupelně. Jak list dodává, zatím není známo, jaké jsou prognózy jejího zotavení.

Detaily útoku zaujaly i britská média. Jak píše deník The Guardian, Kvitová zrovna krátce před půl devátou ráno snídala, když zazvonil zvonek a za dveřmi stál muž, který tvrdil, že jde odečíst stav elektroměru. Když ho ale pustila dovnitř, začal ji ohrožovat nožem. Asi pětatřicetiletý muž z bytu ukradl 5000 Kč, policie po něm stále pátrá a vyzývá k pomoci i širokou veřejnost.

Soupeřky jsou zděšené

Zpráva o napadení a zranění české tenistky Petry Kvitové vyvolala mezi jejími soupeřkami velké pozdvižení. Bývalé i současné tenisky včetně Martiny Navrátilové, Viktorie Azarenkové či Caroline Wozniacké na sociálních sítích vyjadřují jedné z nejoblíbenějších hráček na okruhu WTA podporu a přejí jí brzké uzdravení.

"Je to strašné. Nevím, co k tomu říci. Tohle jsou věci, které jsou pro nás všechny hrozně šokující," řekla Lucie Šafářová bezprostředně poté, co se o incidentu dozvěděla. "Myslím si, že nic takového by se dít nemělo. Obecně. Ať už nyní to, co se děje v Berlíně, nebo i to, co se přihodilo Petře," dodala Šafářová.

Přiznala, že se v dnešní době obává i cestování. "Vystupujeme na obrovských sportovních akcích. Dnes už i při nich jsou pochyby, i když pořadatelé dělají stále větší a větší bezpečnostní opatření. To, co se stalo Petře, se může stát komukoliv z nás. Mám z toho husí kůži," uvedla Šafářová.

"Právě jsem se dozvěděla o Petře Kvitové a o tom strašlivém pobodání a zranění ruky," tweetovala tenisová legenda Navrátilová. "Všichni držíme palce," dodala.

Své rozčilení sdílela i osmá hráčka světa Madison Keysová. "Jsem úplně rozhozená z té zprávy o Petře Kvitové. Bezpochyby jedna z nejmilejších lidí, jaké jsem kdy potkala. Myslím na ni," napsala Američanka a shrnula tak pocity dalších tenistek. V podobném duchu se vyjádřily i Wozniacká, Azarenková, Polka Agnieszka Radwaňská či Američanka Coco Vandewegheová.

Témata:  Petra Kvitova noviny a tisk

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy