Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve vinu bratra nevěříme, tvrdí sourozenci Tunisana

Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Foto: RT

Tunis - Agentura AFP objevila rodinu Tunisana Anise Amriho, kterého německá policie podezírá z pondělního útoku v Berlíně. Jeho bratr ani sestra však nevěří, že by byl vinen.

Sourozenci Amriho. nevěří v jeho vinu. Informovala o tom agentura AFP, která hovořila s Amriho bratrem a sestrou, oba se vyslovili proti terorismu.

„Když jsem fotku svého bratra uviděl v médiích, nemohl jsem uvěřit vlastním očím," řekl Amriho bratr Abdal Kádir. „Nikdy jsme neměli pocit, že je něco špatně," řekla jeho sestra Nadžúa. „Byli jsme v kontaktu přes facebook, vždy se usmíval a byl šťastný," uvedla.

Kádir podle svých slov nemůže věřit, že by jeho bratr útok opravdu spáchal. Dodal však, že pokud by se přece jen v rozporu s jeho očekáváním prokázalo, že za masakr na berlínském vánočním trhu je odpovědný jeho 24letý bratr, pak si zaslouží jakýkoli trest.

Témata:  Tunisko teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy