Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rok 2016 je pro hudební svět tragický. Opustily nás hvězdy jako Bowie nebo Prince

Britský zpěvák David Bowie.
Britský zpěvák David Bowie.
Foto: Facebook

New York - Rok 2016 je pro hudbu tragický, a to je teprve duben. Letos zemřeli David Bowie, Glenn Frey, Merle Haggard a včera svět zaskočila zpráva o úmrtí zpěváka Prince.

Okolnosti Princeovy smrti zatím nejsou přesně známé, příčiny úmrtí ostatních však byly zcela všední - rakovina, střevní choroba, zápal plic.

Haggardovi bylo 79 let a jeho stav se postupně horšil už od roku 1974, ale ostatní byli v době smrti poměrně mladí - Bowie zemřel v 69, Frey v 67 a Prince v 57 letech. Všechna tato úmrtí svět zasáhla jako rána pěstí do žaludku, konstatuje AP.

Bowie, Frey i Haggard až do konce života pracovali. Bowieho poslední album Blackstar vyšlo dva dny před jeho smrtí. Prince nemohlo zastavit už vůbec nic. Na koncertech byl neunavitelný, v posledních 18 měsících vydal čtyři alba a nedávno oznámil, že pracuje na svém životopise. Kromě toho byl právě uprostřed turné nazvaného Piano and a Microphone, které bylo právě takové, jak naznačuje název.

Lemmy Kilmister z Motörhead zemřel pár dní před koncem loňského roku a americká zpěvačka Natalie Coleová zesnula dokonce jen několik hodin před závěrem roku 2015

"Nebyly to jen celebrity. Byli to přátelé, kteří nás utěšovali, když jsme měli zlomené srdce, kteří nám dodávali odvahu a kteří přesně chápali, co si myslíme," uzavírá AP.

Témata:  hudba David Bowie

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy