Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Země je placatá a Clintonová zneužívá děti. Podívejte se na nejzajímavější konspirační teorie roku 2016

Donald Trump a Hillary Clintonová
Donald Trump a Hillary Clintonová
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

New York – Rok 2016 pomalu končí, je na čase bilancovat. Tentokrát nepůjde o politiku či válečné konflikty, ale o poněkud lehčí téma. Uplynulý rok byl také rokem mnoha konspiračních teorií – některé se objevily nově, některé byly pouze „oprášeny“. Ty nejzajímavější vybral server Guardian.

Země je placatá

Jakkoliv vás zřejmě hned napadne, že tato teorie byla vyvrácena již před staletími, v roce 2016 se na toto téma velmi bouřlivě diskutovalo. Debatu na Twitteru rozpoutal rapper BoB už v lednu, různé příspěvky na toto téma se však na sociálních sítích objevovaly po celý rok.

Taylor Swift je satanistka

Americká zpěvačka Taylor Swift je podle konspiračních teoretiků velmi podobná dceři Antona LaVeye, zakladatele Církve Satanovy. Právě na základě této podobnosti se mnozí domnívají, že je popová zpěvačka potomkem přední americké satanistické rodině.

Taylor Swift is probably NOT the secret scion of America's foremost Satanist family but like how can we be sure pic.twitter.com/R6mJ1004K1

— MAX IM A KOOPA (@meakoopa) 5. ledna 2016

 

Ted Cruz je Zodiac Killer

Obrázky údajně dokazují, že republikánský prezidentský kandidát Cruz je ve skutečnosti americký sériový vrah, který řádil na konci šedesátých let 20. století v okolí Severní Kalifornie. Znám je především díky svým dopisům policii a také tím, že nebyl nikdy dopaden, i když bylo více než 2 500 podezřelých.

Wake up America #ZodiacTed pic.twitter.com/l7qqqXpDQk

— Griffin (@NotGriffinNope) 2. února 2016

 

V průzkumu, který proběhl v únoru a do kterého se zapojilo 1012 registrovaných voličů se ukázalo, že si 38 procent voličů na Floridě myslí, že je možné, že je Cruz Zodiac. Jedna věc ale mluví v Cruzovu nevinu - narodil se v Kanadě v roce 1970. První potvrzená oběť Zodiaca byla zavražděna v roce 1968.

Otcem Justina Trudeaua je Fidel Castro

Tato teorie se objevila na sociálních sítích poté, co kanadský premiér Trudeau vyvolal rozruch, když na Twitteru v reakci souvislosti se smrtí někdejšího kubánského vůdce Castra nazval „pozoruhodným vůdcem". Jak poukazovali autoři této teorie, Trudeauovi rodiče několikrát Kubu navštívili.

Forget pizzaghazi, the best conspiracy theory going is that Justin Trudeau is Fidel Castro's biological son. pic.twitter.com/HxYC5lWH5C

— Josh Centers (@jcenters) 9. prosince 2016

 

Upozornili také na fotografii Margaret Trudeauové, která „šťastně dovolila tyranovi, aby podržel její čtyřměsíční dítě", což je podle mnohých důkaz o jeho otcovství. Toto dítě bylo ve skutečnosti Justinův bratr Michel. Lidé také mluvili o podobnosti mezi kanadským premiérem a dnes již zesnulým kubánským vůdcem.

HOW DID I NOT KNOW OF THIS EARLIER. This is my fav conspiracy theory atm, justin trudeau is fidel castro's son. Face swap: pic.twitter.com/NP5Pgb4zGy

— Dionysos ☭Ⓐ (@arlaqin) 8. prosince 2016

 

Hillary Clintonová je mrtvá, byla nahrazena dvojnicí

Teorie, že Hillary Clintonová zemřela byla logickým rozšířením pověsti o jejím špatném zdravotním stavu, o kterém během předvolební kampaně v USA mluvili především její kritici.

Hillary Clintonová řídila skupinu zneužívající malé děti

Média kauzu označila jako „pizzagate“. Ve zkratce – Clintonová a její šéf kampaně John Podesta údajně skrze pizzerii řídili sexuální zneužívání dětí. Věc zašla tak daleko, že se k ní musel vyjádřit i Bílý dům. Ten kritizoval nárůst počtu politicky motivovaných falešných zpráv poté, co tato nepravdivá informace podle všeho donutila jistého muže ze Severní Karolíny ke střelbě z poloautomatické pušky v pizzerii, kde údajně ke zneužívání dětí docházelo.

Změna klimatu je hoax vymyšlený Čínou nebo OSN

V roce 2012 Donald Trump na Twitteru napsal, že „koncept globálního oteplování byl vytvořen Číňany ve prospěch Číny, aby způsobil nekonkurenceschopnost amerického průmyslu.“ Později řekl, že to byl „vtip". Pokud ano, Číně se to moc vtipné nezdálo.

Trump není jediný, kdo něco takového tvrdí. V Austrálii senátor Malcolm Roberts naznačil, že změna klimatu je ve skutečnosti dílem Spojených národů a vyzval k „Aus-exitu”.

Donald Trump byl nastrčen Demokratickou stranou

Tak snad alespoň tuto teorii můžeme s jistotou vyvrátit.

Témata:  konspirační teorie Hillary Clintonová Justin Trudeau

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy