Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Smutná bilance útoku v Berlíně: Mezi oběťmi je sedm Němců a pět cizinců

Útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016)
Útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016)
Foto: Reprofoto DailyMail

Berlín - Spolkový kriminální úřad (BKA) dnes oznámil, že mezi 12 oběťmi pondělního útoku v Berlíně je sedm Němců a pět cizinců. Der Spiegel již v pátek na svém webu informoval, že identifikace všech obětí teroru na vánočním trhu byla dokončena. Při útoku bylo zraněno asi 56 lidí, z nichž 14 je v nemocnici ve vážném stavu.

Mezi cizinci byli občané Česka, Itálie, Izraele, Ukrajiny a Polska. Jejich pohlaví, ani věk mluvčí BKA neuvedla s ohledem na ochranu soukromí. Děti ale mezi oběťmi nejsou.

Der Spiegel na svém webu informoval, že je mezi nimi šest žen a šest mužů. Týdeník ale uvedl, že mezi zemřelými je osm Němců.

Ve čtvrtek české ministerstvo zahraničí oznámilo, že jednou z obětí útoku je Češka Naďa Čižmárová, která dlouhodobě pracovala v Německu.

Polskou obětí je řidič kamionu Lukasz Urban (37), kterého atentátník zřejmě v pondělí unesl. Urbana pachatel útoku zastřelil asi těsně po činu. Podle médií se předtím v kabině nákladního vozu strhl zápas, při němž polský řidič dost možná zabránil ještě větší tragédii.

Témata:  Německo teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy