Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krkavčí rodiče: Už nechtěli děti, snažili se je vyhladovět

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Harrisburg (USA) - Americká policie zadržela v Pensylvánii rodičovský pár, který obvinila ze snahy umořit hlady tři jejich malé děti, protože otec o ně přestal mít zájem. Holčiček ve věku čtyř a pěti let a šestiletého chlapce se ujala tamější správa sociálního zabezpečení, která je v akutním stavu podvýživy a se známkami hrubého zacházení předala do nemocničního ošetření.

Jak v sobotu informovala agentura Reuters, policie 33letého muže a 38letou ženu zatkla v pátek a uvěznila je s obviněním mimo jiné z násilí na dětech a z omezování jejich osobní svobody.

Pár začal pravidelně odpírat jídlo a adekvátní péči dětem letos v září poté, co se otec rozhodl, že už je nechce. Děti se svěřily vyšetřovatelům, že byly zamčené v nevytápěné ložnici během chladného počasí, dlouhodobě hladověly a byly svými rodiči pravidelně bity.

Policie u nich při zásahu v jejich domě zjistila těžké pohmožděniny a oděrky. Podle lékařů byly děti zachráněny těsně před záhubou.

Předběžné soudní řízení s rodiči obviněnými v 18 bodech obžaloby začne počátkem ledna.

Témata:  USA týrání děti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy