reklama

The Independent s odkazem na řecký list Voria uvedl, že uprchlík, kterého srazilo policejní auto, ve čtvrtek svým zraněním v nemocnici v Soluni podlehl. Zdravotníci oznámili, že měl poraněnou lebku, bližší informace ale neuvedli. K nehodě došlo v uprchlickém táboře v Idomeni.

Zdroj: YouTube

Okolnosti nehody byly ale údajně „sporné", mezi ostatními uprchlíky vyvolaly protesty. Musela proti nim zasahovat pořádková policie, která použila slzný plyn. Záběry z místa ukazují migranty, kteří hází kameny na stojící dodávku, která byla obklopena policejními důstojníky. Na zemi je také možné vidět kaluž krve.

Řecký vládní zdroj nehodu potvrdil, dodal, že mrtvý muž byl zřejmě Kurd. Objevily se také fotografie, na kterých je sražený muž ihned na místě ošetřován zdravotníky z organizace Lékaři bez hranic. Obličej uprchlíka byl přitom pokryt krví.

Ihned po nehodě se objevily v médiích informace o zranění uprchlíka. Zatímco řecká média uvedl,a že muž spadl z lešení, agentura Reuters uvedla, že omdlel poté, co vylezl ze stanu, a pak byl přejet. Podle policie pak uprchlík „ztratil rovnováhu" a spadl pod projíždějící auto.