Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hledání obětí u Soči bude pokračovat i v noci. Ruská armáda povolala na pomoc vojáky

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Moskva - Do hledání těl obětí dnešní letecké katastrofy v Černém moři se zapojilo už 32 lodí, pět vrtulníků a desítky potápěčů. Ruská armáda povolala na pomoc dalších 1300 vojáků. Dosud bylo nalezeno deset mrtvých, pátrání se nezastaví ani v noci.

Letoun se členy světoznámého Alexandrovova pěveckého souboru se dnes ráno zřítil do moře nedaleko černomořského Soči.

Armáda do hledání obětí zapojila i dálkově řízené miniponorky a bezpilotní aparáty. Hledání obětí a trosek se rozšířilo i na území sousední Abcházie, gruzínské provincie, která po válce Gruzie s Ruskem v roce 2008 vyhlásila s pomocí Moskvy nezávislost.

Trup letounu, v němž je podle některých odborníků zřejmě největší počet mrtvých těl, zatím nalezen nebyl. Černé skříňky, které obsahují záznam datové a hlasové komunikace na palubě, nebyly vybaveny vlastní signalizací a může být podle agentury TASS obtížné je najít. Ministr dopravy Maxim Sokolov k tomu poznamenal, že hledání obětí může trvat dlouho.

Centrální a regionální televizní kanály ruší zábavné programy, vlajky na státních budovách po celé zemi jsou spouštěny na půl žerdi.

V Moskvě u sídla Alexandrovova souboru živelně vznikl improvizovaný památník, k němuž lidé přinášejí květiny a svíčky. Květiny a věnce se během dne objevily i u televizního centra v moskevském Ostankinu, kam Moskvané přicházejí uctít památku devíti novinářů, kteří v letadle cestovali.

Témata:  Ruská armáda Rusko letecké nehody

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy