reklama

Kus trupu v délce asi pět metrů potápěči objevili na místě, kde předtím narazili na jiné úlomky letounu, informovala s odvoláním na štáb pátrací operace agentura TASS.

"Byl nalezen pětimetrový fragment letounu Tu-154 a připravuje se jeho vyzvednutí," citoval TASS svůj zdroj ze štábu. Zároveň s operací, jejímž cílem je dostat část letadla z vody, pokračuje v okolí místa nálezu další pátrání.

Agentura Interfax s odvoláním na mluvčího štábu napsala, že kus trupu ležel v hloubce 27 metrů, asi jednu námořní míli (1852 metrů) od pobřeží v dráze letu.

Armádní letadlo bylo na cestě z Moskvy na leteckou základnu Hmímím v Sýrii, v letovisku Soči na jihu Ruska mělo mezipřistání, aby dotankovalo. Havarovalo krátce po startu ze Soči. Na palubě byly desítky členů světoznámého pěveckého souboru Alexandrovci, kteří měli v Sýrii mimo jiné zazpívat vojákům nasazeným v tamních bojích.

Ruské ministerstvo obrany vydalo prohlášení, v němž oznámilo, že příbuzní každého vojáka a civilního zaměstnance ministerstva, kteří při neštěstí zahynuli, dostanou odškodné 5,8 milionu rublů (2,5 milionu Kč).