Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Oběti tragické nehody ruského letadla budou pohřbeny s vojenskými poctami

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Soči - Oběti leteckého neštěstí, při němž spadlo ruské armádní letadlo Tu-154 do Černého moře, budou pohřbeny na vojenském hřbitově u Moskvy. Na palubě stroje bylo 92 lidí včetně 64 členů sboru Alexandrovci.

Ministr obrany Sergej Šojgu dnes zároveň nařídil, aby pro tento soubor bylo v dohledné době vyčleněno 70 bytů kvůli náboru nových členů souboru. S rodinami obětí pracují psychologové.

Agentura TASS oznámila, že rodinám bylo nabídnuto "zvěčnit památku mrtvých a pohřbít je na vojenském hřbitově". Pohřeb s vojenskými poctami se má konat na vojenském hřbitově, který se nachází na moskevském severovýchodním předměstí Mytišči.

Rusko do pátrací operace zapojilo rozsáhlý tým potápěčů i ponorných plavidel, v noci na dnešek se podařilo z moře vytáhnout skříňku se záznamy o letu.

Témata:  Rusko zřícení letadla Tu-154 s Alexandrovci

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy