Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co stálo za tragédií ruského letadla? Objevily se první analýzy

Letecká nehoda, ilustrační foto
Letecká nehoda, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Moskva/Soči - Za nedělním zřícením ruského vojenského letadla, na němž byli mimo jiné i členové ruského sboru Alexandrovců, stojí zřejmě závada vztlakových klapek. Dnes o tom informoval ruský portál Life.ru.

Server se odvolává na analýzu záznamníku hovorů z kokpitu. Agentura AP uvedla, že tuto informaci nebylo možné prozatím ověřit, ale že zmíněný portál je znám svými dobrými vztahy s ruskými bezpečnostními úřady.

"Veliteli, padáme," citoval Life.ru výkřik jednoho z pilotů. Krátce předtím ohlásil problém se vztlakovými klapkami.

O potížích s klapkami informovala také agentura Interfax, podle které zařízení nepracovalo synchronně, což vedlo ke ztrátě rychlosti a poklesu vztlaku pod křídlem. Interfax rovněž uvedl, že předběžná analýza letového záznamníku ukazuje na chybu pilota.

Podle tiskových agentur záchranáři z moře vytáhli zatím 16 mrtvých. Další dva našli v dnes objevené ocasní části tupoleva. Tam prý také narazili na další dvě černé skříňky se záznamy důležitými pro zjištění příčin tragické události.

Témata:  Rusko letecké nehody zřícení letadla Tu-154 s Alexandrovci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy