Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník z amerického Charlestonu se nebude obhajovat důkazy

Soudy
Soudy
Foto: Pixabay

Charleston (USA) - Mladík Dylann Roof, kterého porota v americkém Charlestonu před časem uznala vinným ze střelby v místním kostele, se obhajovat nebude. Nepředloží žádné důkazy neviny.

Roof v místním kostele zastřelil devět černochů. Neplánuje však předvolat žádné svědky, ani předložit žádné důkazy, které by mu mohly pomoci přesvědčit soud, že si nezaslouží trest smrti. Podle agentury AP to dnes Roof sdělil soudu.

V polovině prosince uznala porota Roofa vinným ze všech 33 bodů obžaloby včetně devítinásobné vraždy, ozbrojeného přepadení a náboženské nenávisti.

Roof zastřelil loni v červnu devět černochů v charlestonském kostele Africké metodistické episkopální církve. Mezi oběťmi střelby byl mimo jiné pastor napadeného kostela.

Roof postřílel devět černochů se zjevným rasistickým motivem, o čemž svědčí i výpovědi jeho známých, podle nichž takový čin plánoval. "Pokud úplně stejné násilí spáchá zastánce nadřazenosti bílé rasy nebo stoupenec apartheidu a ne muslim, začneme hledat omluvy - možná je šílený, možná byl pod velkým tlakem," poznamenal ředitel Rady americko-islámských vztahů Nihad Awad.

Témata:  střelba v Charlestonu USA soudy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy