Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie provedla razii na Mossack Fonseca. Odnesla tři pytle roztrhaných papírů

Skandál Panama Papers
Skandál Panama Papers
Foto: Pixabay

Panama - V nemovitosti používané firmou Mossack Fonseca z aféry Panama Papers, provedla policie razii. Z míst v pátek odnesli pytle plné roztrhaných papírů.

"Zajistili jsem velké množství důkazů nalezených na místě," uvedl panamský prokurátor Javier Caraballo. Roztrhané papíry měly být podle jeho slov odstraněny jako důkazy.

Mossack Fonseca se specializuje na zakládání společností v daňových rájích. Firma uvádí, že neporušila žádné zákony a nezničila žádné dokumenty. K nově zabaveným roztrhaným papírům firma dodala, že byly určené k recyklaci a všechny své dokumenty má v digitalizované podobě.

Z panamské firmy uniklo 11,5 milionu dokumentů obsahujících jména desítek předních světových politiků, podnikatelů či sportovců, kteří prostřednictvím firem sídlících v daňových rájích ukrývali peníze před zdaněním ve své vlasti či legalizovali příjmy nejasného původu.

Témata:  Panama Panama Papers Mossack Fonseca

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy