reklama

Účty za Schumacherovu lékařskou péči se podle všeho šplhají do astronomických výšin. Šest měsíců strávil v komatu, pak se ale jeho stav zlepšil podle dostupných informací od roku 2014 žije v jeho domě v Ženevě.

Jeho řidič již dříve médiím prozradil, že bývalý pilot F1 potřebuje čtyřiadvacetihodinový dohled a že za něj rodina platí v přepočtu asi 3,6 milionu korun týdně. Jak píše server Express, za těchto podmínek by se účet za jeho dosavadní léčbu vyšplhal asi na 438 milionů korun. Předpokládá se, že se o něj stará asi dvacetičlenný tým zdravotních sester a lékařů.

Server také připomíná, že v době majetku měl Schumacher majetek v hodnotě asi 15 miliard korun, podle některých odhadů by to ale mohlo být až 25 miliard. Jeho žena Corina, kterou si někdejší pilot F1 vzal před 20 lety, od té doby prodala tryskáč i prázdninový dům v Norsku. Bulvární média tehdy spekulovala, že rodině dochází finance.

Fanoušci doufají, že se hvězda F1 jednoho dne ukáže na veřejnosti, ale aktuální informace o jeho zdravotním stavu jsou vzácné, a malují spíše smutný obraz o jeho zdraví. Corinna zuřivě chrání soukromí svého manžela i celé rodiny a už dříve se soudila s bulvárem kvůli tomu, co o Schumacherovi napsal.

Německý list Bunte nedávno uvedl, že s pomocí terapeutů už může Schumacher chodit, to ale jeho právní Felix Damm popřel. Ten v soudních dokumentech naznačil, že je jeho klient paralyzovaný. „Nemůže chodit,“ dodal bez jakýchkoliv podrobností.

Jeho manažerka Sabine Kehmasová opakovaně uvedla, že nebude o Schumacherově stavu uvádět žádné bližší informace. „Michaelův zdravotní stav není veřejná záležitost, takže ho nebudeme komentovat. Musíme co nejvíce chránit Michaelovo soukromí," řekla v sobotu jeho manažerka Sabine Kehmová.

Více informací pak sdělil Johnny Herbert, bývalý britský automobilový závodník a Schumacherův kolega z F1, když prozradil, že jeho kamarád prožívá „dobré dny i špatné dny“.