Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Netanjahu popřel, že by byl obviněn ve dvou deliktech

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Jeruzalém - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu popřel zprávy médiích. Ty tvrdí, že generální prokurátor zahájí vyšetřování ve dvou nespecifikovaných trestných případech.

Takové vyšetřování nedokáže odhalit žádné důkazy proti premiérovi, prohlásil Netanjahuův mluvčí.

"Všechny údajné aféry, o nichž v současnosti informují média, se ukážou být smyšlené. Nic nebude nalezeno, protože neexistuje nic, co by mohlo být odhaleno," citovala premiérova mluvčího agentura Reuters.

Izraelská televize ve středu informovala, že generální prokurátor Avichaj Mandelblit nařídil policii zahájit vyšetřování dvou případů, do nichž je zapleten premiér Netanjahu. Mandelblit podle televizní informace povolil policii Netanjahua vyslechnout, datum výslechu má být údajně stanoveno v nejbližších dnech.

Televize o den později přišla s informací, že Netanjahu je podezřelý z přijímání "významných darů" od místních a zahraničních byznysmenů. Žádné podrobnosti ale neuvedla.

Témata:  Izrael Benjamin Netanjahu

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy